Εμείς

Οι ιδρυτές των Εκδόσεων Δέλτος, Κλεάνθης Αρβανιτάκης και Φρόσω Αρβανιτάκη, έχουν συγγράψει τη βασική και, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη μέθοδο διδασκαλίας με τίτλο Επικοινωνήστε Ελληνικά, καθώς και ορισμένους άλλους τίτλους, μόνοι ή σε συνεργασία με έγκριτους στον χώρο συναδέλφους. Και οι δύο έχουν διδάξει σε ομάδες ξενόγλωσσων σπουδαστών επί σειρά ετών.
Οι συγγραφείς με τους οποίους συνεργάζεται ο εκδοτικός μας οίκος διαθέτουν επαρκή θεωρητική κατάρτιση και πείρα στην διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως ξένης γλώσσας, με συνέπεια να κατανοούν πλήρως τόσο τις δυσκολίες όσο και τα ενδιαφέροντα των ξενόγλωσσων σπουδαστών.

Η ιστορια μας

Οι Εκδόσεις Δέλτος, από την ίδρυσή τους το 1990, είχαν και έχουν πάντα το ίδιο συγκεκριμένο αντικείμενο: την έκδοση δια­φόρων μορφών υλικού για την εκμάθηση της Νέας Ελληνικής από ξενόγλωσσους σπουδαστές οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας 14 ετών και πάνω.

οι προτεραιοτητες μας

  • Να μάθει ο σπουδαστής / η σπουδάστρια την ελληνική γλώσσα όπως μιλιέται και γράφεται σήμερα, με εύκολο και ευχάριστο τρόπο, μέσα από ποικίλα θέματα και καθημερινές καταστάσεις, με διάφορα πολιτιστικά/πολιτισμικά στοιχεία, τόσο από το σήμερα όσο και από το χθες της Ελλάδας.
  • Να μπορεί ο δάσκαλος να παρουσιάζει και να καλύπτει κάθε φορά την ύλη του με ενδιαφέροντα και ζωντανό τρόπο, με πολλές και ποικίλες ασκήσεις, για να εξασκηθεί ο σπουδαστής / η σπουδάστρια επαρκώς.